Naselje Donja Grabovica, porodična kuća na zemljištu 644 m2

ID:

3075

Površina (m²):

105

Sprat:

Prizemlje+sprat+tavan

Cijena (KM):

90.000

Tip ponude: prodaja/

Podtip nekretnine: porodična kuća sa  dvorištem/

Cijena: 90.000 KM/

Površina kuće: 8,3 x 7,6 m/

Neto korisna površina objekta: 105,55 m2/

Površina parcele: 644 m2/

Sprat: Prizemlje+sprat+tavan/

Godina izgradnje: 1987/

Stanje: Useljivo/

ID: 3075/

OPIS NEKRETNINE:

Prodaje se porodična kuća sa dvorištem na prelijepoj lokaciji u naselju Donja Grabovica u Tuzli. Smještena je na zemljišnoj/građevinskoj parceli površine 644 m2.

Gabaritne dimenzije kuće su 8,3 x 7,6 m, a se sastoji od prizemlja, sprata i tavana, neto korisna površina je 105,55 m2.

Prizemlje se sastoji od hodnika,  dnevne sobe, kuhinje i trpezarije, kupatila i wc-a, te ostave gdje je smještena kotlovnica.

Prizemlje je unutarnjim stepenicama povezano sa spratom, na kojem se nalazi hodnik, prostrana spavaća soba sa terasom sa koje se pruža prelijep pogled, te dvije dječije sobe. Sprat je sa tavanskim prostorom povezan drvenim stepenicama na rasklapanje.

U okviru parcele nalaze se i dva pomoćna objekta koja su trenutno pretvorena u ostavu i spremište za drva i ugalj. Sastoje se od dvije prostorije i mokrog čvora.

Ispred kuće i pomoćnih objekata nalazi se prostran parking prostor na kojeg se ulazi direktno sa lokalnog asfaltnog puta. Iza objekta nalazi se ograđeno dvorište, blagog nagiba.

Ono što posebno odlikuje ovu nekretninu jeste prelijep prirodni ambijent za uživanje i odmor a nalazi se cca. 1,5 km od grada Tuzle.

LOKACIJA NEKRETNINE:

Nekretnina se nalazi u naselju Donja Grabovica, koje zbog svog okruženja pruža sav komfor koji je neophodan za odmor i relaksaciju. Ovo naselje karakteriše dobra lokacija i odlična povezanost sa gradom, čijom ste pozicijom izdvojeni od gradske gužve, a po potrebi za samo nekoliko minuta ste u samom centru grada Tuzle. Naselje kao i sama nekretnina je asfaltnim putem povezana sa centrom  grada.

STANDARD:

Unutrašnja i vanjska drvena stolarija, keramičke pločice u kupatilu,  kuhinji, brodski pod u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, dječijim sobama, hodniku. Centralno grijanje sa vlastitim kotlom za čvrsto gorivo. Priključak na gradsku vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu. Vlastiti vodomjer. Terasa. Vlastiti parking prostor. Krov objekta je na dvije vode te je pokriven falcovanim crijepom. Prednja strana kuće (zapadna) je obložena termičkom fasadom. Kompletna vlasnička dokumentacija je uredna, te kuća posjeduje upotrebnu dozvolu.

Naselje Donja Grabovica, porodična kuća na zemljištu 644 m2

ID:

3075

Površina (m²):

105

Sprat:

Prizemlje+sprat+tavan

Cijena (KM):

90.000